Kimyasal Gübre ve Tohumda İsrail'e Bağımlıyız
İsrail, Filistinli mazlum halka zulüm ederken; Türkiye'nin İsrail ile ticari işbirliğinden basit anlatımla bahsetmek istiyorum.
Geçmişte tarım ülkesi olan ülkemizin her geçen yıl üretimi düşmüş ve tarımda dışa bağımlı hale gelinmiştir. Tarımda uygulanan yanlış politika sonucu ithalattaki artış yerli üretimin düşmesini hızlandırmıştır.
Örneğin; Türkiye domates ve biber tohumunu İsrail’den satın alıyor. İsrail'e sadece tohumdan yılda ortalama 15 milyon dolar para kazandırıyoruz.
İsrail'den alınan bu tohumlar hibrit tohumdur. Bu tohumun özelliği hızlı ürün vermesidir. Ancak bu tohumdan sadece kimyasal gübre kullanınca hızlı ürün alınabiliyor. Peki kimyasal gübreyi kimden alıyoruz? Onu da İsrail'den! (İsrail kendi topraklarında organik gübre kullanıyor)
Bu tohumların kısırlaştırıcı özelliği olduğu için toprağın kimyasını bozmaktadır. Ekildiği toprak artık başka tohumları da hazmedememektedir. Yani bu tohumu kullanınca aynı tohuma bağımlı olunuyor ve İsrail'den daha çok satın alınmak zorunda kalınıyor.
Ayrıca bu tohumlar insanlarda uzun vadede hormonel denge, kanserojen etki ve iktidarsızlık gibi sağlık sorunlarına da yol açıyor.
Kısaca; İsrail'den aldığımız kimyasal gübre ile hem topraklarımız verimsizleşiyor, hem de hibrit tohum ile sağlığımızdan oluyoruz. Üstüne İsrail'e para kazandırıyoruz.
Bu ülkeye nitelikli hizmet etme gayesinde olan bir genç siyasetçi olarak, siyasetin yanı sıra genç bir girişimci olarak sağlıklı bir gelecek için memleketimizin topraklarını kurtarmak amacıyla Mirsol Organik Gübre Üretim Tesisi'ni kurmuş bulunmaktayım. Bu güzel toprakları kimyasallardan kurtarmak için var gücümüzle çalışacağız. Birlikte üretip, birlikte kazanacağız.
Yorumlar
Yorum Gönder